• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Visolie is belangrijk. Hier zijn 4 redenen waarom!

Gepubliceerd op: 24-06-2018

Wij geven je 4 goede redenen waarom visolie belangrijk is. Lees in het volgende artikel waarom visolie zo belangrijk is en waarom je het aan je dieet zou moeten toevoegen.

goede redenen om visolie te nemen

In de Personal Gym verkopen wij onze eigen Omega 3 visolie. Waarom? Wij geven je 4 redenen!

1. Onmisbare bouwsteen


Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren met eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) en geldt als Macronutriënt als onmisbare bouwsteen voor jouw lijf. Visolie is dus belangrijk.

2. Het is goed voor de hersenen


Het grootste deel van hersen-, zenuw- en oogweefsels bestaat uit DHA. Deze zorgen onder andere voor de regulatie van ons leer-, denk- en spraakvermogen, de motoriek, het geheugen, de stemming en ons gedrag. Omdat je dit niet zelf aan kunt maken, moet je dit uit je voeding halen.

3. Gunstig effect op de hart- en bloedvaten


Voldoende omega-3 (visolie) zorgt voor een toename van het goede cholesterol HDL en verlaagt het slechte LDL cholesterol wat een gunstig effect heeft op de hart- en bloedvaten.

4. Goed voor de hormoonhuishouding


Het vetzuur EPA heeft een bewezen gunstige invloed op hormoonschommelingen bij vrouwen, zoals tijdens menstruatie, zwangerschap en de overgang. EPA dient namelijk als bestandsdeel voor een aantal stoffen die van invloed zijn op de productie van verschillende hormonen en enzymen.