• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Gymnastics

Bij Achilles personal gym wordt gymnastics aangeboden. Onze perosnal trainers hebben veel ervaring met gymnastics. Onze personal trainers kunnen jou dus ook leren om om meer balans in je lichaam te vinden en fitter te worden. Een onderdeel van gymnastics is bijvoorbeeld parkour. Dit is een "Franse" sport waarbij je sierlijk zo snel mogelijk van punt A naar punt B gaat. Vaak gaat dit gepaard in gebouwen en rennen de sporters over de daken.

Gymnastics wat is dat?

Gymnastics is een sport wat veel kracht, flexibiliteit, balans en coördinatie vergt. De bedoeling bij gymnastics is dat je zo lang mogelijk je lichaam in balans houdt dus duur speelt ook een rol. Je maakt vooral gebruik van je eigen lichaam en zwaartekracht om sterker te worden in je oefeningen. Bij de eerste paar lessen zal je merken dat het erg zwaar is, maar na een aantal lessen zie je wel snel dat je vooruitgang boekt met gymnastics.

De voordelen van gymnastics

De voordelen van gymnastics is dat je het eigenlijk overal kan doen. Je hebt alleen je eigen lichaam nodig (eigenlijk een soort yoga maar dan anders). Je maakt gebruik van de zwaarte kracht en je lichaam om de oefeningen uit te voeren. Gymnastics komt vaak terug bij bijvoorbeeld acrobatiek omdat daar coòrdinatie en balans een grote rol spelen. Het voordeel van gymnastics is dat je echt je eigen lichaam leert kennen. Wat zijn je grenzen en wat is er voor nodig om daar over heen te gaan en je grenst te verleggen? 

Je hebt voor gymnastics geen gym nodig, dus je kan ook gewoon thuis voor of na een les oefenen. In onze gym geven wij wel begeleiding en maken we ook gebruik van een aantal toestellen om het allemaal wat uitdagender te maken.

Wil je ook sterker worden en een goed balans en uithoudingsvermogen krijgen in je lichaam? Dan is dit zeker iets voor jou!

Wanneer worden gymnastics aangeboden

Elke week worden gymnastics lessen aangeboden door onze personal trainers. Neem voor meer informatie contact met ons op.