Yoga Haarlem

YOGA IN HAARLEM

Ben je op zoek naar een yoga studio in Haarlem? Dan ben je bij Achilles Personal Gym aan het juiste adres. Je beoefend yoga in Haarlem in een ontspannen omgeving in onze studio aan de Bingerweg 14. Wij werken met kleine groepen waardoor er altijd voldoende ruimte en rust is binnen de yoga lessen.

YOGA LESSEN

De lessen zijn gericht op het gebruiken van bepaalde lichaamsdelen, bijvoorbeeld: de schouders, het heupgewricht of de wervelkolom. Door het gebruik van “Vinyasa Krama” (het woord Krama betekent stap of een stadium), kan er op een veilige manier toegewerkt worden naar een specifieke (geavanceerde) houding of een full body opening practice. Ook biedt Krama de mogelijkheid, dat de les voor iedereen te volgen is. Er zijn altijd opties in het leven!

Tijdens de lessen is er zowel ruimte voor verdieping, uitdaging en ontspanning en zal je merken dat je kracht en flexibiliteit opbouwt in jouw lichaam. Door te bewegen op het ritme van de ademhaling krijgt een yogales een ´flow effect´ waardoor het minder statisch aanvoelt, zoals bijvoorbeeld bij traditionele Hatha Yoga

Wij hebben verschillende yoga lessen per week die zowel in de ochtenden als in de avonden plaats vinden. Zo is er altijd een moment te vinden dat je mee kunt doen aan een groepsles yoga.

Meer lezenMinder..

HOE WERKT YOGA?

Een yoga les bestaat altijd uit een aantal verschillende soorten yoga oefeningen. Deze kun je opdelen in vier verschillende:

Lichaamsoefeningen:
Deze oefeningen zijn er op gericht om je bewust te maken van je lichaam
Ademhalingsoefeningen:
Deze oefeningen zijn er op gericht om je bewust te worden van je ademhaling
Concentratieoefeningen:
Het is belangrijk om je geest tot rust te brengen, concentratie oefeningen helpen daarbij
Ontspanningsoefeningen:
Je leert de verschillen tussen een gespannen en een ontspannen staat van je lichaam.

Het gaat er bij alle oefeningen om dat jij leert ontdekken hoe jouw lichaam reageert, en wat deze oefeningen met jou als mens doen.

#

WAT IS VINYASA YOGA

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga, waarin een reeks houdingen op een logische manier in elkaar overgaan met de ademhaling als anker, waarbij de zonnegroeten een essentieel onderdeel zijn. Vinyasa yoga is een van de meest voorkomende vormen van Yoga, Vinyasa yoga wordt soms ook wel yoga in aerobic stijl genoemd. Tijdens de lessen kun je flink zweten waardoor je lichaam afvalstoffen afvoert.

PROBEER HET GRATIS

Wil je eerst eens rondkijken en één van onze personal trainers spreken voordat je besluit? Doe een gratis proefles.