Geloof en Overtuiging

Wat is geloof en overtuiging

Geloven in jezelf, je vaardigheden en talenten is een mindset. Als je nog nooit een absolute overtuiging hebt gehad dat je iets hebt kunnen verwezenlijken van je dromen hoe klein ze ook mogen zijn, dan is het bijzonder lastig om uit te leggen hoe geloof werkt. Het is alsof je probeert uit te leggen wat rood is aan een blinde. Het is ook onwerkelijk dat niemand dit gevoel ooit heeft ervaren, maar indien dit wel zo is aarzel dan niet en neem even contact op via het contactformulier hieronder. Ik geloof daar in tegen, dat als je tot dit stuk bent gekomen in deze uitdaging je al een absolute overtuiging hebt en dat is dat dit programma jou kan verder helpen!

Autosuggestie

Alleen het lezen van de instructies van dit programma, gaat je niet helpen om je doelstelling te behalen. Je zal repeterende instructies moeten geven aan je onderbewustzijn ook wel “autosuggestie” genoemd. Jezelf blijven overtuigen door middel van autosuggestie creëert het geloof waardoor je de doelstelling gaat halen. Fake it till you make it is hier een perfecte uitspraak voor als je maar lang genoeg doet alsof word het vanzelf echt. Denk maar eens aan een leugen die je constant voor jezelf hebt herhaald. Je voelt eerst dat het niet helemaal oke is, maar na een tijdje accepteer je de leugen en sterker nog je kunt ervan overtuigd raken dat dit zo is! Dit is dus een heel natuurlijk proces en autosuggestie kan voor je werken of tegen je werken.

Eeuwige pech bestaat alleen voor de mensen die daar in geloven

Miljoenen mensen zijn ervan overtuigd een pechvogel te zijn en gedoemd te zijn tot armoede en mislukking. Hetzelfde als de leugen als je jezelf maar vaak genoeg overtuigd dan zal dit uiteindelijk jouw waarheid worden en jouw nieuwe werkelijkheid. Zoals je dus je eigen geluk manifesteert kun je dat ook doen met ongeluk pech en ellende. Door altijd te denken dat het tegenzit zal je onderbewustzijn de signalen en vibraties oppakken die daar naar leiden. Iemand die een krachtige positieve groei mindset heeft kan dezelfde nare dingen meemaken, maar ervaart dit niet als pech. Het is dus een feit dat jij je eigen geluk bepaald of je nu gelooft in een hogere macht of niet zo lang je maar gelooft in je eigen geluk en succes.

De positieve kracht van autosuggestie

Gedachten die je bewust in je eigen geest laatst en mengt met één of meerdere emoties, vormen de motiverende kracht die elke actie of handeling aanstuurt en beheerst. Dit is dus precies de reden waarom een doel als alleen 20 kilogram afvallen te beperkt is in kracht. De emoties die gekoppeld staan aan het behalen van dit doel zijn het belangrijkste om je doel daadwerkelijk te bereiken. Deze methode is overigens niet alleen in te zetten voor je gezondheid, maar is van origine uit een ondernemers boek voortgekomen. Het is in mijn ogen de meest krachtige manier om je doelen te verwezenlijken of dit nu voor gezondheid, welvaart of liefde is. Uiteindelijk is de mindset namelijk de sleutel tot succes. Als je meer verdieping wilt dan raad ik je aan het volgende boek aan te schaffen. (think and grow rich link of master your mindset).

 

De formule om je geloof te stimuleren met zelfvertrouwen

Start met visualiseren van je doel net als met de happy place methode denk je aan wat je voor positief gevoel je uit je doel zal halen en visualiseer je dit.

Concentreer je op de persoon die je wil worden en visualiseer deze persoon dan zo goed mogelijk voor je. Wat zijn de gedragingen van deze persoon als het gaat om de balans in onder andere voeding, werk, slaap, rust en beweging.

Noteer bij je doelstelling dat je niet zal opgeven dit doel te bereiken tot je voldoende zelfvertrouwen hebt ontwikkeld dat je dit doel ook echt gaat behalen.

Het beste is om jezelf er aan iedere dag vaste momenten aan te herinneren. De meeste mensen denken dat je met keihard werken je doelen behaald, maar dit levert geregeld alleen maar het “jojo” effect op. Een mooi voorbeeld is dat iedereen januari alles wilt veranderen en vervolgens na 2 tot 4 weken al afgehaakt is, omdat het vaak allemaal even te veel werd. Terug te kijken naar wat we hebben geleerd over je reptielenbrein is, dat als je een te grote verandering in één keer maakt je lichaam word overladen met angst van falen en je sneller weer neigt te vervallen in je oude vertrouwde gedrag. De gehele uitdaging die we voor jou hebben gemaakt is gebaseerd op blijvende resultaten en die zijn alleen te behalen met de juiste stappen.