Alen

Sinds 2010 deel ik mijn passie voor vechtsporten met anderen, waarbij ik lesgeef in boksen, kickboksen, grappling en MMA. Mijn reis als instructeur begon op dat moment, maar mijn liefde voor deze disciplines gaat veel verder terug. Al op mijn 7e begon ik met boksen, en op mijn 13e voegde ik daar kickboksen, no-gi Brazilian jiu-jitsu en MMA aan toe. Tot op de dag van vandaag ben ik een actieve MMA-wedstrijdvechter.

Nu ben ik trots om te zeggen dat ik een bokstrainer en groepslesinstructeur ben bij Achilles Personal Gym, sinds 29 september 2023. Mijn filosofie is eenvoudig: vechtsport begint met het beheersen van de basisvaardigheden. Een stevige fundering is essentieel voordat je verder kunt gaan. In elke vechtsport is goed voetenwerk net zo cruciaal als je handtechniek. Vechtsport is niet alleen een kwestie van stoten, aanvallen en verdedigen, het draait ook om het verbeteren van je hand-oogcoördinatie, zelfbeheersing in stressvolle situaties en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Persoonlijk heb ik geleerd om me in elke situatie te kunnen beheersen dankzij vechtsport. Mijn hand-oogcoördinatie is sterk verbeterd, en ik voel me zelfverzekerder dan ooit.

Voeding en dieet zijn altijd uitdagend, vooral als je moet afvallen voor wedstrijden. Elk individu vereist een andere aanpak als het op dieet aankomt, en ik begrijp dat maar al te goed. Ik weet ook hoe het voelt om voor de eerste keer in de ring te staan en begrijp de zenuwen die gepaard gaan met zo’n moment. Daarom vind ik het belangrijk om vechters mentaal voor te bereiden en ze te leren hoe ze een koele kalmte kunnen bewaren. Gelukkig heb ik geleerd hoe ik anderen op verschillende manieren kan helpen met dit aspect.

Wat betreft blessures, heb ik gelukkig geen ernstige blessures meegemaakt. Maar zelfs als je met blessures te maken hebt, is er bijna altijd een manier om door te trainen en te blijven groeien.

Samen met onze klanten werken we aan hun doelen. Samen hebben we angsten overwonnen, onszelf beter leren kennen, onze krachten ontdekt, en geleerd om onszelf op intelligente wijze te beschermen. Ik kijk uit naar de dag waarop we samen onze successen kunnen vieren en kunnen zeggen: “Samen hebben we het gedaan.” Als jij klaar bent om de uitdaging aan te gaan en jezelf te verbeteren, ben je van harte welkom bij Achilles Personal Gym. Laat ons je begeleiden op jouw reis naar succes.