GYMNASTICS

Bij Achilles personal gym wordt gymnastics aangeboden. Onze personal trainers hebben veel ervaring met gymnastics. Onze personal trainers kunnen jou dus ook leren om om meer balans in je lichaam te vinden en fitter te worden. Een onderdeel van gymnastics is bijvoorbeeld parkour. Dit is een “Franse” sport waarbij je sierlijk zo snel mogelijk van punt A naar punt B gaat. Vaak gaat dit gepaard in gebouwen en rennen de sporters over de daken.

GYMNASTICS

De beste manier om met voornamelijk je lichaam het uiterste uit jezelf te halen en doelen te stellen die je enthousiasmeren bij de gedachte ervan! Wij geven gymnastics in Haarlem, omdat we vinden dat dit de leukste manier is om lichaam op de juiste manier sterk, mobiel en in balans te brengen. Voor zowel man als vrouw zijn er verschillende doelen die je kunt stellen zoals een handstand, split, ring dip of zelfs een muscle up. Het draait niet meer om hoeveel gewicht je telkens meer kunt wegdrukken. Bij gymnastics gaat het om dat je steeds meer mooie en complexere bewegingen kunt maken met je eigen lichaam.

#

DE KRACHT VAN GYMNASTICS

Het is één van de meest veelzijdige sporten die er is, want je word niet alleen sterk maar ook nog eens leniger en stabieler in je gehele lichaam als je op de juiste manier gymnastics beoefent.

#

BALANS

Je kunt werken aan verschillende vormen van balans doelen en één van de bekendste in gymnastics is natuurlijk de handstand. De handstand vereist kracht balans en mobiliteit in de schouders. Het is een uitdagende oefening waarbij zeker deskundige hulp nodig is om je op de juiste veilige manier naar deze doelstelling te brengen.

KRACHT

Met je eigen lichaamsgewicht trainen zorgt ervoor dat je oersterk wordt. Met iedere nieuwe beweging die je leert wordt de beweging uitdagender en moet je ook weer sterker stabieler of leniger zijn. Je kunt vanaf ieder niveau opbouwen naar oneindig veel variaties die je altijd zullen blijven uitdagen en motiveren.

MOBILITEIT

Wie wil er nou niet weer mobieler zijn? Kan jij je nog herinneren toen je je tenen nog raken of een bruggetje kon maken. We hebben binnen de sportschool een gezegde en dat is “you are as old as your spine”. De beweeglijkheid en stabiliteit in je gewrichten en je ruggengraat zijn het belangrijkste wat je wilt trainen om je weer jong en vitaal te voelen ongeacht je leeftijd!

GYMNASTICS EN CALISTHENICS

Ook al hebben calisthenics en gymnastics wel veel raakvlakken met elkaar. Het verschil dat we zelf zien in de twee bewegingsvormen is dat bij gymnastics er bijzonder veel aandacht uitgaat naar souplesse en uitvoering tot in detail. Hoe je bijvoorbeeld je armen uitdraait bij het uithangen in de pull-up of het eindigen in de strekking van een ring dip. Calisthenics werkt hierbij meer op snelheid stoere trucjes voornamelijk op de stang met minder aandacht voor het technische aspect en een wat hogere kans op blessures.

Contact

GYMNASTICS WAT IS DAT?

Gymnastics is een sport wat veel kracht, flexibiliteit, balans en coördinatie vergt. De bedoeling bij gymnastics is dat je zo lang mogelijk je lichaam in balans houdt dus duur speelt ook een rol. Je maakt vooral gebruik van je eigen lichaam en zwaartekracht om sterker te worden in je oefeningen. Bij de eerste paar lessen zal je merken dat het erg zwaar is, maar na een aantal lessen zie je wel snel dat je vooruitgang boekt met gymnastics.

DE VOORDELEN VAN GYMNASTICS

De voordelen van gymnastics is dat je het eigenlijk overal kan doen. Je hebt alleen je eigen lichaam nodig (eigenlijk een soort yoga maar dan anders). Je maakt gebruik van de zwaarte kracht en je lichaam om de oefeningen uit te voeren. Gymnastics komt vaak terug bij bijvoorbeeld acrobatiek omdat daar coòrdinatie en balans een grote rol spelen. Het voordeel van gymnastics is dat je echt je eigen lichaam leert kennen. Wat zijn je grenzen en wat is er voor nodig om daar over heen te gaan en je grenst te verleggen?

Je hebt voor gymnastics geen gym nodig, dus je kan ook gewoon thuis voor of na een les oefenen. In onze gym geven wij wel begeleiding en maken we ook gebruik van een aantal toestellen om het allemaal wat uitdagender te maken.

Wil je ook sterker worden en een goed balans en uithoudingsvermogen krijgen in je lichaam? Dan is dit zeker iets voor jou!

WANNEER WORDEN GYMNASTICS AANGEBODEN

Elke week worden gymnastics lessen aangeboden door onze personal trainers. Neem voor meer informatie contact met ons op.