het verhaal van Mette

“Hallo, mijn naam is Mette Henselmans en ik ben 22 jaar oud. Sinds 2018/2019 ben ik actief in de fitnesswereld.

Vanaf mijn 6e tot mijn 18e heb ik aan handbal gedaan, waarvan de laatste 5 seizoenen op topsportniveau. Door mijn interesse in sport wilde ik een vervolgopleiding doen die gericht was op sport. Na het behalen van mijn mavo-diploma ben ik de opleiding Sport en Bewegen gestart aan het CIOS Haarlem. Tijdens het kiezen van mijn eerste keuzedeel kwam ik in aanraking met de fitnesswereld. Dit resulteerde in 3 verschillende stages binnen de fitness, waarin ik mezelf heb ontwikkeld tot een personal trainer en een groepslesinstructeur.

Tijdens mijn laatste stage voor het CIOS in 2020 kwam ik terecht bij Achilles Personal Gym. Mijn rol groeide van stagiaire uit tot medewerker en sindsdien ben ik actief binnen de sportschool. Je zult me zien op dinsdag- en woensdagavond en zaterdagochtend als personal trainer tijdens de 1-op-7-sessies. Ook kun je me tegenkomen tijdens een aantal groepslessen, zoals HIIT en Booty and Burn. Af en toe geef ik ook personal training gedurende een paar uur per week.

Naast het geven van trainingen zie je me af en toe zelf aan krachttraining doen. Ik zeg ‘af en toe’ omdat ik vaak train voordat alle klanten binnenkomen. Naast mijn krachttraining, waarbij ik me vooral richt op sterker worden, probeer ik eens per week te boksen.

Na het stoppen met handbal en naarmate ik ouder werd, merkte ik dat ik wat kilo’s aankwam. In het begin wist ik niet goed hoe ik hiermee moest omgaan. Ik heb verschillende diëten geprobeerd waarbij ik snel veel gewicht verloor, maar het kwam er telkens weer snel aan nadat ik stopte. Hierin ben ik mezelf tegengekomen en voelde ik me minder prettig in mijn vel. Wat zouden anderen wel niet denken? Een personal trainer die niet strak in het vel zat, dat kon toch niet? Die gedachten spookten voortdurend door mijn hoofd.

Na een aantal goede gesprekken met Ian hebben we samen, maar vooral ikzelf, gezocht naar een passende oplossing. Het creëren van een passende routine binnen mijn voedingspatroon. Hierbij ging ik niet obsessief calorieën tellen of een dieet volgen. Ik keek naar kleine aanpassingen binnen mijn eetpatroon, stelde wekelijkse doelen op om het een onderdeel te maken van een routine. Iets wat ik in de toekomst kon volhouden en wat niet voelde als iets dat ‘moest’, maar eerder als iets wat ik elke dag deed, zoals tandenpoetsen. Zo is het voor mij gemakkelijker om op gewicht te blijven.

Het geen waar ik anderen het liefst bij wil helpen, is zich goed te voelen in hun eigen lichaam. Dit kan door middel van krachttraining en/of voeding. Samen stellen we doelstellingen op die passen bij jouw traject en realiteit. We maken wekelijkse afspraken en doelen. Dit combineren we met maandelijkse metingen en positieve coaching op de dingen die goed gaan. Niet alles lukt in één keer en daar zal dan ook niet de focus liggen. Samen werken we aan jouw doelstellingen!”