Bewegen en vet verliezen

boksen haarlem

Bewegen en vet verliezen

Wanneer beweeg je te weinig?

Volgens het advies van de NNGB (Nederlandse Norm Gezond Bewegen) dien je minimaal 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te hebben per dag. Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht is het advies minimaal 60 minuten per dag. Of je aan de norm voldoet, hangt af van de duur, de frequentie en de intensiteit. Betreft het aantal stappen komt dit ongeveer neer op minimaal drie tot vijfduizend stappen op een hoger tempo dan 5 kilometer per uur anders haal je dit ook niet.

Hoeveel moet je bewegen om af te vallen?

Bewegen zorgt ervoor dat je meer energie verbrandt en daarmee kun je natuurlijk concluderen dat je afvalt als je meer beweegt. De regel om af te vallen is altijd dat je meer moet verbranden dan dat je aan energie(voeding) tot je neemt. In mijn ogen werkt meer bewegen net als meer eten, maar dan omgedraaid. Ieder pondje gaat door het mondje en zo telt iedere minuut die je beweegt ook om af te vallen, want je gebruikt tenslotte energie vanaf de eerste beweging die je maakt.

Om te begrijpen hoeveel je moet bewegen om vet te verliezen, moet je jezelf afvragen hoeveel calorieën 1 kilogram vet is. Het antwoord: de hoeveelheid calorieën die je moet verbranden om 1 kilo te verliezen is gemiddeld 7700.

Met wandelen kun je verrassend veel calorieën verbranden. Vooral als je dus anderhalf uur per dag wandelt. Zo kan je met een uur tot anderhalf uur gemakkelijk 300-450 calorieën per dag extra verbranden. Maak hierbij maar eens de rekensom voor een jaar. Als je iedere dag een uur tot anderhalf uur zou wandelen 365×300 en 450= 109,500 tot en met 164,250.  Dit kan op jaarbasis ervoor zorgen dat je 14 tot 21 kilo vet verliest. Ondanks dat ik een sportschooleigenaar ben en het absoluut adviseer om krachttraining te doen, is het dus niet direct nodig om af te vallen.

Wil jij weten hoe je op een simpele manier meer beweging in jou “drukke” leven kan toepassen?

Check dan: 7 simpele manieren om meer te bewegen