Nigel Kansen

Hallo prachtige nieuwe leden van de Achilles Gym, mijn naam is Nigel Kansen.

Ik ben sinds 2021 DE technisch boks specialist van Achilles. Hiervoor doe ik ook mijn uiterste best om elke Woensdag 7 uur de groep alle facetten van het boksen bij te brengen.

Wanneer er oneven aantallen aanwezig zijn, is de kans dat ik zelf bijspring om de groep compleet te maken erg groot. Mijn doel is ook om tijdens de les voor een relaxte vibe te zorgen, waarin het stressniveau laag blijft zodat de retentie van de lesinformatie optimaal is.

Naast de wekelijkse groepsles geef ik ook privé en duo les aan ieder die persoonlijke aandacht waardeert. Tijdens deze uren is het mede aan jou wat je graag wilt leren. Of je doel nu cardio of juist meer technische vaardigheden opdoen is. Samen komen we eruit!

In mijn privé tijd geniet ik er nog altijd om veel focus te leggen op fitness/voeding en nieuwe boks technieken oefenen om zo altijd ook zelf te blijven groeien. Na 15+ jaar zijn er nog altijd uitdagingen die mij motiveren om het beste uit mezelf te halen.

In het verleden is deze motivatie wel eens doorgeslagen in obsessie voor het trainen en behalen van doelen. Dit heeft meerdere keren geresulteerd tot overtraining, wat zich uit in vermoeidheid en blessures.

Goed naar het lichaam luisteren is over de Jaren telkens belangrijker maar ook makkelijker geworden. De balans tussen hard trainen, je grenzen opzoeken maar ook genoeg rust pakken mag niet overschat worden. Voor mij is dan ook de intensiteit tijdens krachttraining belangrijker geworden dan eindeloos volume. Dit volume behoud ik liever voor cardio oefeningen, en combineer ik dit het liefst met boksen aangezien het “masteren” van techniek komt door repetitie.

Al mijn ervaringen over de Jaren heeft ervoor gezorgd dat ik een compassievolle coach ben geworden die snel aanvoelt wat ieder zijn kunnen is, en de haalbaarheid hiervan wil stimuleren.

Wees gerust dat je bij mij dan ook aan het juiste koord trekt met alle nieuwsgierigheid om je grenzen te weerleggen. En de beste versie van jezelf te vinden door je passie voor het boksen te vergroten!