Het verhaal van Wouter.

gym haarlem
Nadat ik in het verleden bij veel verschillende sportscholen had gesport en niet de begeleiding en sfeer vond die ik zocht en ook mijn rugklachten met behulp van fysiotherapie en manuele therapie niet afnamen, kwam ik bij Achilles Personal Gym terecht.
Ik was op zoek naar iets anders en reageerde op een campagne via social media.
Ik had een kennismakingsafspraak en proefles met Ian Reemer.
Tijdens deze proefles waren we eigenlijk helemaal niet bezig met fitness, maar was Ian vooral geïnteresseerd in mijn klachten.
Hij liet me verschillende oefeningen doen om te kijken naar mijn lichaamshouding en hoe ik liep en zat en hij wist al heel snel te duiden dat mijn problemen voornamelijk voortkwamen uit mijn heupen.
Mijn bilspieren en hamstrings waren niet sterk genoeg en ik had last van immobiliteit in mijn heupen.
Dat hij eigenlijk zo snel, precies de vinger op de zere plek wist te leggen, maakte indruk op mij en ik besloot met hem een personal fitnesstraject in te gaan.
Dit traject was in de eerste plaats gericht op het aanpakken van mijn klachten.
Ik werd erg enthousiast en gemotiveerd door de persoonlijke aandacht en de voortgang die ik boekte.
Mijn klachten zijn compleet verdwenen en ik doe inmiddels oefeningen die ik nooit (meer) voor mogelijk had gehouden, zoals deadlifts en oefeningen in de ringen.
Inmiddels ben ik zo’n 3 jaar aan het trainen bij Achilles en dit doe ik met veel plezier 3x per week.
Door het steeds weer veranderen van trainingsschema’s, de continue aandacht van de trainers en het meten van mijn resultaten, heb ik nooit last gehad van verlies van motivatie.
Naast het trainen is er ook aandacht voor voeding en mentale gezondheid.
Ik mag bijvoorbeeld naast het trainen ook graag meedoen aan de ademhalingsoefeningen en de ijsbaden.
Van alle sportscholen waar ik heb getraind, heb ik me nooit zo op mijn plek gevoeld als bij Achilles en het valt me bovendien op dat mensen in alle leeftijden, met verschillende doelstellingen en niveaus er helemaal op hun plek zijn.
Wouter  47 jaar