Boksen is een sport voor iedereen en elke doelgroep. Het is niet alleen een manier om plezier te maken, maar ook om aan jezelf te werken op het gebied van mentale en fysieke conditie. In deze blog lees je meer over de achtergrond van boksen, de voordelen en misvattingen, en hoe je kunt beginnen met boksen bij Achilles Personal Gym in Haarlem.

De achtergrond van boksen

Boksen is een oude sport die al sinds het einde van de 19e eeuw in Nederland wordt beoefend. In 1898 werd het voor het eerst geïnstrueerd ter gelegenheid van de troonbestijging van de koningin in Den Haag. Dit was de eerste boks demonstratie in Nederland. In 1908 werd boksen officieel een Olympische sport, met strengere regels, rondetijden en gewichtsklassen. In 1911 werd de Nederlandse Boksbond (NBB) opgericht, waardoor de sport steeds populairder werd. In 1913 organiseerde de NBB de eerste officiële Nederlandse kampioenschappen boksen in Den Haag.

Boksen bij Achilles Personal Gym

Bij Achilles Personal Gym kun je sinds januari 2019 ook boksen. De sportschool heeft speciaal hiervoor een extra ruimte ingericht. Hier kun je niet alleen boksen, maar ook andere groepslessen volgen. De ruimte is dus multifunctioneel. Onze enthousiaste boks instructeurs staan klaar om hun passie voor deze sport met onze leden te delen.

Ben je nog niet overtuigd om te starten met boksen? Dan gaan we nu verder met wat boksen allemaal nog meer voor je kan betekenen.

De voordelen van boksen

  • Boksen is een uitstekende manier om in shape te blijven en om je conditie te verbeteren.
  • Door het uitvoeren van verschillende boksbewegingen en het trainen met gewichten en touwen, bouw je spieren op en verbrand je calorieën. Dit kan helpen om het risico op hartaandoeningen en overgewicht te verminderen.
  • Boksen is een geweldige manier om stress te verminderen en om je gemoedstoestand te verbeteren. De fysieke inspanning die boksen vereist, kan helpen om je endorfine-niveaus te verhogen, wat kan leiden tot een gevoel van welzijn en geluk.
  • Boksen is ook een effectieve manier om negatieve gedachten en emoties te verminderen en om je focus en concentratie te verbeteren.
  • Boksen is een uitdagende sport die vereist dat je zowel fysiek als mentaal scherp bent. Het vereist focus, concentratie en doorzettingsvermogen om te leren en te beoefenen. Dit kan helpen om je cognitieve vaardigheden te verbeteren en om je te concentreren en problemen op te lossen in andere aspecten van je leven.
  • Boksen kan je zelfvertrouwen en zelfverdedigingstechnieken verbeteren. Door het leren van verschillende bokstechnieken en het oefenen van sparren met andere boksers, kan je je zelfvertrouwen vergroten en kan je jezelf beter verdedigen in gevaarlijke situaties.

En als laatste nog een voordeel waarbij we meteen een misvatting onderuit halen en dat is dat boksen een sociale sport is! in ieder geval bij ons.

Boksen bij Achilles: bouw je eigen sociale kring

Met het boksen bij Achilles bouw je een sociale kring op waar je intensief met elkaar traint en spart. De spelvormen binnen het boksen en het vertrouwen dat je met elkaar opbouwt, zorgen ervoor dat je een hechte groep vrienden maakt. Zoals de bokser Mike Tyson ooit zei: “In het boksen ben je alleen, maar je bent nooit echt alleen.”

Onze bokstrainingen zijn intensief en uitdagend, maar ook ontzettend leuk. We leren je alles wat je moet weten over boksen en helpen je om je techniek te verbeteren. Je zult zien dat je snel progressie boekt en je steeds sterker en zelfverzekerder voelt.

Maar het boksen bij Achilles is niet alleen goed voor je fysieke gesteldheid. Het is ook een geweldige manier om je sociale vaardigheden te verbeteren. Door de spannende en uitdagende sfeer van onze trainingen leer je om beter te communiceren en samen te werken met anderen. Je bouwt vertrouwen op met je medeboksers en ontdekt dat je veel meer kunt dan je ooit had gedacht.

Als je wilt boksen bij Achilles, dan ben je van harte welkom. Kom een keer langs voor een gratis proefles en ervaar zelf hoe leuk en aantrekkelijk het boksen bij ons kan zijn. We zien je graag binnenkort in onze boksles!